Google Haritalar Uygulamasına Yakıt Tasarrufu Sağlayacak Özellik Geliyor! - GameMega - Güncel Oyun, Sinema ve Teknoloji Haberleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19/03/2023

Google Haritalar Uygulamasına Yakıt Tasarrufu Sağlayacak Özellik Geliyor!

 Google Haritalar uygulaması için yeni ve ilgi çekici bir özellik geliştirildi. Google şirketi cephesinden gelen açıklamaya göre uygulama artık, hızlıca ulaşımı sağlayanlara ek olarak yakıt tasarrufu sağlayan yolları gösterecek. 

Google Haritalar Uygulamasına Yakıt Tasarrufu Sağlayacak Özellik Geliyor!

Google şirketi, piyasanın en popüler navigasyon yazılımlarından birisi haline gelen Google Haritalar uygulaması için etkileyici yeni bir özellik duyurdu. Şirket cephesinden gelen açıklamalara göre Google Haritalar uygulaması artık, yakıt tüketimi açısından en verimli olan yol güzergahlarını göstereceği açıklandı. Kullanıcılar böylece, diledikleri yere giderken, daha az yakıt tüketme imkanı yakalayacaklar.


Google şirketi tarafından yapılan bu yeni özellik biz kullanıcılar düşünülerek geliştirilmiş gibi görünüyor. Esas amaç ise, gezegenin korunması. Şirket, konu ile ilgili bazı hesaplamalar yaptığını bu özellik sayesinde senelik 1 milyon ton civarında karbon gazı salınımının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Google Haritalar Uygulamasına Yakıt Tasarrufu Sağlayacak Özellik Geliyor!

Google tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda ABD'deki kullanıcılar, yakıt tasarrufu sağlayan yol tarifi özelliğini bugün itibarıyla kullanmaya geçebilecekler. Fakat Avrupa veya diğer bölgelerdeki kullanıcılara bu yeni geliştirilen özelliğin ne zaman geleceği henüz belli değil. Google şirketi bu noktada, sadece 2022 senesini işaret etti.

Google Haritalar uygulaması için kullanılmaya başlayan bu yeni özellik oldukça etkili görünüyor. Ancak yeni özelliğin olumsuz yanı da olabilir. Örneğin Google'ın yakıt hesabını neye göre hesapladığını bilmiyoruz. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlayan yollar ile en kısa mesafe arasında nasıl bir farklılık olacağı, yolculuk sürelerinin nasıl etkileneceği de henüz net değil. Sektör uzmanı kişilerin tahminlerine göre, şirketin bu özellik için yapay zekadan faydalandığı düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here