Dünya Çapında En Çok Satan 5 Oyun! - GameMega - Güncel Oyun, Sinema ve Teknoloji Haberleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19/03/2023

Dünya Çapında En Çok Satan 5 Oyun!

Oyun dünyası yerinde durmayıp günden güne gelişirken; bu zamanda da siz değerli okurlarımızla geçmişten günümüze bakıldığında satışlarıyla rekor kırmış dünya çapında en çok satan 5 oyundan bahsedeceğiz bu yazımızda. Herkese keyifli okumalar dileriz.

Dünya Çapında En Çok Satan 5 Oyun


1- Minecraft

Minecraft

Satış: 176 Milyon

Minecraft çıkmış olduğu günden beri sayısız videolara konuk olan, 1000  bölüm sürecek şekilde seriler hazırlanan, şimdi de birde filmi geleceği söylenen bir yapım haline geldi. Neredeyse akıllı saatten bile oynanabilen oyun tüm platformlarda yer almaktadır. 2011 yılında Mojang tarafından geliştirilen oyun. Günümüzde artık Microsoft çatısı altında bulunuyor. Eğitim amaçlı da kullanılan oyun sunduğu sınırsız olanaklarla asla eskimeyen bir yapım olarak tarihe adını yazdırdı. 


2- Tetris

Tetris

Satış: 170 Milyon

Tetris hayatımızda asla oynamadan geçmediğimiz oynamadıysak da adını duymuş olduğumuz bir oyundur. Efsaneleşmiş Tetris'in Electronic Arts tarafından yenilenmiş hali 2008'de karşımıza çıkmıştı. 80'li yıllarda ortaya çıkmış olan Tetris'i daha iyi grafiklerle görmek herkesi etkilemiş olacak ki günümüzde bile tüm zamanların en çok satan oyunlar listesine girmeyi başarıyor.



3- Grand Theft Auto V (GTAV)

Grand Theft Auto V (GTAV)

Satış: 110 Milyon

Günümüzde artık oynayamayanı dövdükleri bir oyun haline gelmiş olan Grand Theft Auto V (GTA5) bu listede olmazsa olmazlardandı. Çıkış yaptığı 2013 yılından beri büyük bir ilgi ile  oynanan ve bunda da asıl aldığı güncellemeler ile GTA Online kısmının da etkisi çok büyüktür. Geçtiğimiz günlerde de Epic Games'te bedava dağıtılan oyun maksimum oyuncu sayısına da ulaştı. Gözler serinin devam oyunu için Rock Star firmasının üzerinde.



4- Wİİ Sports

Wİİ Sports

Satış: 83 Milyon

Wii Sports, Nintendo konsollarına hiç sahip olmadığım için deneyemediğim bir oyundu ancak şayet hali hazırda bir Wii konsolunuz varsa ve spor oyunlarından da hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre. Wii Sports, içerisinde yer alan birçok sportif aktivite sayesinde dönemin en büyük eğlencelerinden biri haline gelmişti. Günümüzde ise bu tecrübeyi arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ürünleri ile deneyimliyoruz.



5- Player Unknown's Battle Grounds (PUBG)

Player Unknown's Battle Grounds (PUBG)

Satış: 50 Milyon

PUBG çıkışıyla oyun dünyasına yeni bir tür kazandırmıştır. Tür derken oyun modu desek daha doğru olur. Battle Royale furyasının başlangıcı sayılan oyun çıkışından beri 50 milyon adet satmıştır. Şimdilerde mobil versiyonuyla akıllı telefon pazarını da ele geçiren oyunun PC için PUBG Lite isimli ücretsiz bir versiyonu dahi bulunuyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here