Google, Stadia Cephesinde Oyun Geliştiricileri Mutlu Edecek Haberler Geldi! - GameMega - Güncel Oyun, Sinema ve Teknoloji Haberleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20/03/2023

Google, Stadia Cephesinde Oyun Geliştiricileri Mutlu Edecek Haberler Geldi!

 Google şirketi, bulut oyun platformu olan Stadia sistemi için daha çok oyun ve oyun geliştiricisi bünyesine çekecek bir açıklama yaptı. Oyuncular Google şirketinin tartışma konusu haline gelen Stadia platformundan vazgeçmesini beklerken Google şirketi, bulut üzerinden oyun oynama platformu olan Stadia konusunda pes etmeyeceklerini gösterdi.

Google, Stadia Cephesinde Oyun Geliştiricileri Mutlu Edecek Haberler Geldi!

Google şirketinin biz oyuncuları bulut teknolojisi sayesinde oyun oynama imkânı sağlayan Stadia servisi duyurulduğu ilk günlerde büyük heyecan doğurmuştu. Oluşan bu heyecanın nedeni ise, çok güçlü donanım isteyen oyunların bulut servisi üzerinden oynanabilir oluşuydu. Bunu sağlamak için ise gereken tek şey de güçlü bir internet bağlantısı olunca biz oyuncular, sistem toplama yada konsollara yönelme gibi durumların tarihe karışacağını bile düşündük. Şuan için böyle gözükmese de bulut hizmet ve teknolojileri her geçen gün daha da gelişiyor. Bu yüzden gelecekte donanımların bitip bulut servislerin güçlenmesiyle piyasa servis savaşlarıyla cebelleşebilir. 

Şuan için toplanan güçlü sistemlerin tarihe karıştığını göremesek de bunun gelişen teknolojiyle birlikte mümkün olabileceğini söyleyebiliriz. Henüz ilk adımlarını atmaya başlayan bulut servisleri üzerinden oyun oynama istenen başarıyı yakalayamamış olsa da bu alanda köklü çalışmalar sürdüren Google şirketi, yaptığı son hamleyle beraber bulut teknolojisinden öyle kolay vazgeçmeyeceğini herkese hatırlattı.

Google, Stadia Cephesinde Oyun Geliştiricileri Mutlu Edecek Haberler Geldi

Google şirketi, oyun geliştiricileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Google, Stadia servisinin gelişimine destek olacak olan oyun geliştiricilerine sağlayacağı 3 yeni avantajı açıkladı. İlki, düşürülmüş komisyon bedeli. Bu avantaj sayesinde Google, platforma yeni gelecek olan oyunların satışlarından sadece yüzde 15 tutarında komisyon bedeli alacağını açıkladı.

Google şirketinin bu komisyon için uygulayacağı %15'lik kesinti ise, büyük oyun stüdyolarını üzecek şekilde sadece 3 milyon dolar gibi bir orana sahip olacak. Bunun üzerindeki kazançlardaysa ise komisyon tutarı artırılacak şeklinde açıklamalar geldi. Oyun geliştirici bütün stüdyolar ve bağımsız geliştiriciler, 1 Ekim 2021 tarihinden 2023’ün sonuna kadar faydalanabilecekler.

İkinci olarak verilen karar ise Google şirketi, bu ay sonundan itibaren Stadia servisinin üst düzey abonelik sistemi olan Stadia Pro'nun gelirlerinin yüzde 70’ini, büyük oyunların geliştiricilerine ve dağıtımcılarına vereceğini söyledi. 

Son olarak ise Google şirketi, Stadia servisinin reklamını yapan geliştiricilere ve dağıtımcılara büyük bir avantaj sunacağını söyledi. Ortaklık yapanlar sayesinde Stadia Pro üyeliği alan kişilerin o ayı kapsayan abonelik ücretleri direkt olarak ortaklara gidecek ancak ülkemiz açısından bakınca bu gelişmelerin bizi nasıl etkileyeceği hatta Stadia servisinin ülkemizde ne zaman açılacağı gibi sorular hala cevap bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here