Blizzard, Türk Lirası İle Ödeme Kabul Edecek! - GameMega - Güncel Oyun, Sinema ve Teknoloji Haberleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20/03/2023

Blizzard, Türk Lirası İle Ödeme Kabul Edecek!

 Avtivision ve Blizzard oyunlarının satıldığı Battle.net platformuna, Türk Lirası desteği geleceği duyuruldu. Battle.net Platform, 4 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Türk Lirası ile alışverişe açılacak.

Blizzard, Türk Lirası İle Ödeme Kabul Edecek!

Biz Türk oyuncularının uzun zamandır Blizzard’da şirketine bir konuda şikâyeti vardı: Blizzard şirketi, kendi dijital oyun satış platformu olan Battle.net’te Türk Lirası desteği sunmuyordu. Bu da Türk oyuncuların sabit bir fiyat yerine güncel döviz kuru üzerinden alışveriş yapmalarına neden oluyordu. Ülkemizin mevcut ekonomik durumu düşünüldüğünde; Word of Warcraft, Diablo, Call of Duty gibi efsane serilere ulaşmakta büyük zorluk çekiyorduk.


Bugün yabancı basından gelen haberlere göre, Blizzard şirketinden sevindiren bir haber geldi. Tüm kullanıcılarına bir e-posta gönderen Battle.net, platformu yeni para birimleri için destek geleceğini açıkladı. Battle.net’te desteklenecek yeni para birimleri arasında en sonunda Türk Lirası da yer aldı. Bu haber biz Türk oyuncularını da sevindirmeli artık efsane oyun serilerini bizde gönül rahatlığı ile oynayabileceğiz. Şirket tarafından gönderilen mesaj ise şu şekildeydi:

Blizzard, Türk Lirası İle Ödeme Kabul Edecek!

“Battle.net, platformda desteklediğimiz para birimlerini düzenli olarak inceliyor. En son değerlendirmenin ardından, platforma birkaç yeni para birimi eklemeyi planlıyoruz. Bu yeni para birimleri şu şekilde:


  • Gürcü Larisi
  • Türk Lirası
  • Kazakistan Tengesi
  • Ukrayna Grivnası”


Blizzard şirketinin almış olduğu bu kararın arkasında ise geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından Activision ve Blizzard şirketlerinin satın alınması olduğu düşünülüyor. 

Blizzard, Türk Lirası İle Ödeme Kabul Edecek!

Blizzard tarafından gelen açıklamaya göre Battle.net, platformuna Türk Lirası’nın da arasında olduğu yeni para birimlerinin 4 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ekleneceğini açıkladı. Öte yandan bu haber, aynı zamanda Blizzard ve Activision oyunları için de sonunda Türkiye’ye özel bölgesel fiyatlandırma gelebileceğinin işaretçisi oldu. 


Peki bu alınan kararlar konusunda sizin düşünceleriniz neler? Türk oyunculuğunun geleceği ne olacak? Yorumlarınızı bizim ile paylaşmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here