Windows 11 Sistem Gereksinimleri'ni Düşürebilir! - GameMega - Güncel Oyun, Sinema ve Teknoloji Haberleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20/03/2023

Windows 11 Sistem Gereksinimleri'ni Düşürebilir!

 Microsoft, Windows 11'in işletim sisteminin sistem gereksinimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Microsoft, şirketi tarafından yapılan açıklamalar göre, Windows 11 işletim sistemi için sunulan bileşenlerin değiştirilebileceğini söylentiler arasında. Ancak Microsoft şirketi, bu konuda kartlarını kapalı oynamaya devam etmekte.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri'ni Düşürebilir

Amerika merkezli teknoloji ve yazılım markası olan Microsoft şirketi, Windows 11'in konuşulan hususlarından birisi olan sistem gereksinimleri konusu ile ilgili yeni bilgiler açıkladı. Yaptığı bu açıklamaya göre Windows 11'in sistem gereksinimlerinin hangi hususlara göre belirlendiğinden bahseden şirket, şuan için açıklanan sistem gereksinimlerin önümüzdeki dönemlerde değişebileceğini ifade etti. Ayrıca bilgisayarların Windows 11'i destekleyip desteklemediğini test edebilmek için geliştirilen PC Health Check isimli bir uygulama da kaldırılmıştır.

Microsoft şirketi tarafından hazırlanan açıklama niteliğindeki blog gönderisine göre şirket, kullanıcılarından gelen dönüşlerin farkında ve kendini bu yönde şekillendirmeye çalışmaktadır. Açıkçası Microsoft' şirketi tarafından yapılan açıklamalar, mevcut sistem gereksinimlerinin Insider programından sonra değişebileceğini düşünülüyor.


Microsoft şirketi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, sistem gereksinimlerinin aslında yüksek olmadığından söyleniyor. Hatta bu konu ile ilgili bir de örnek veren şirket, belirledikleri sistem gereksinimlerinin Office uygulamaları ile Microsoft Teams uygulaması ile aynı düzeyde olduğunu açıklamakta. Aslına düşünecek olursak Microsoft şirketi, bu çıkarımda haklı durumda ancak insanların eleştirdikleri asıl nokta, TPM 2.0 desteği ile ilgilidir..


TPM 2.0 derken; Microsoft şirketi bugünkü yaptığı açıklamalarında bu konuya değinmiyor. İçeriğin bölümlerinde TPM'nin ne işe yaradığından ve bunun Windows 11'i nasıl güvenli hale getirdiğinden bahseden Microsoft şirketi, ne tür bir sisteme ihtiyaç duyulacağını açıklamıyor şu an için. Acayip bir şekilde TPM 1.5 destekli pek çok sistem de Windows 11 işletim sistemine yükseltme sırasında hiçbir hata almadan yükleme yapıyor. İşte tüm bu nedenleri göz önünde bulundurursak, Microsoft'un geri adım atmayı düşündüğünü söyleyebiliriz. Buda aslında biz kullanıcılar için iyi bir haber.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here